Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Author Details

4 Mei Herdenkingsdag Voor Oorlogsslachtoffers

4 mei: Herdenkingsdag voor oorlogsslachtoffers

Interreligieuze herdenking in Lombok Huis van Dominicus

Op zaterdag 4 mei wordt er in het Lombok Huis van Dominicus een interreligieuze herdenking gehouden voor alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit is de vierde keer dat DUMS De Utrechtse Muziekschool samen met Defensie en de Provincie Utrecht deze herdenking organiseert.

Nationale Herdenking in Utrecht

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei staan Nederlanders stil bij alle slachtoffers die zijn gevallen in de Tweede Wereldoorlog en andere gewapende conflicten. In de stad Utrecht wordt vanavond een alternatieve 4 mei-herdenking gehouden, waarbij ook wordt stilgestaan bij de Utrechtse oorlogsslachtoffers.

Bijzondere herdenkingsactiviteiten

Voor Utrechters die 4 mei op een bijzondere manier wilden beleven, waren er verschillende programma's beschikbaar. Zo konden zij deelnemen aan een stille wandeltocht door de stad of een herdenkingsconcert bijwonen.

De herdenkingen op 4 mei zijn een moment om stil te staan bij het leed dat oorlog teweegbrengt. Ze zijn een oproep om te kiezen voor vrede en verzoening, en om te voorkomen dat de verschrikkingen van het verleden zich ooit herhalen.


Komentar